ZAANSTAD - De vaardiensten tussen Amsterdam en Zaanstad worden vanaf 1 mei 2018 verzorgd door rederij Lee. De gemeente Zaanstad heeft de opdracht gegund aan rederij Lee. Zo gaat de rederij tien keer per dag varen tussen Zaandam en Wormerveer, worden er twee nieuwe elektrische boten ingezet op de Zaan en is er op de boot van en naar Amsterdam een Chinese tolk die ook Engels spreekt.

Wethouder Addy Verschuren (Verkeer en Mobiliteit): ‘Fijn dat er een partij is gevonden die vaart tot aan Wormerveer en onze toeristen omarmt door aan boord een tolk in te zetten. Zaanstad is steeds meer in trek bij toeristen en met deze vaarverbinding wordt een bezoekje aan onze toeristische trekpleisters, waaronder natuurlijk de Zaanse Schans, nog leuker.’

Rederij Lee vaart tussen Amsterdam CS en Zaandam met het passagiersschip Elly Glasius, een volledig vernieuwde en luxe gebouwde boot. De nieuwe naam van de bootverbinding is Zaan Ferry. Het schip heeft verwarming, er is een ruime bar aan boord voor het kopen en nuttigen van eten en drinken en de opstaphoogte van de boot heeft dezelfde hoogte als de kades, waardoor de passagiers eenvoudig aan boord kunnen komen. Rederij Lee staat sinds 2009 en verzorgt rondvaart en pleziervaart in onder andere Amsterdam.

Voor het traject tussen Zaandam en Wormerveer (inclusief halte Zaanse Schans) zet de rederij twee nieuwe elektrische boten in. Op alle boten kunnen fietsen (gratis) mee worden genomen.

Op de kades in Amsterdam en Zaandam komen digitale informatieborden voor de reizigers. Daarnaast ontwikkelt de rederij een app over het actuele vaarschema en waar ‘real time’ is te volgen waar de boten zijn. Bovendien wil rederij Lee ook vijf personen uit de Wajong opleiden tot matroos in het kader van SROI (Social Return On Investment).