AMSTERDAM - Het nieuwe Beursplein wordt vrijdag 13 juli feestelijk geopend. In de gloednieuwe fietsenstalling onder het plein is plek voor 1.700 fietsen.

Wethouder Sharon Dijksma (Mobiliteit): “Het Beursplein plein heeft weer de grandeur van Berlage. Terug zijn de fonteinen en de monumentale lantaarnpalen. We slaan twee vliegen in een klap met een comfortabele stalling voor 1.700 fietsen onder het plein en een oase van rust erboven naast het drukke Damrak. Op het Beursplein zijn afgelopen tijd metershoge hemelbomen geplant en langs het Damrak staan nu zeven rode iepen. Amsterdam heeft er weer een prachtig ruimtelijk en groen plein bij.”

De officiële opening van het Beursplein wordt verricht door wethouder Dijksma, samen met Micha Mos (stadsdeel Centrum), Gerard Slegers (Vervoerregio Amsterdam) en Marcel Schonenberg (voorzitter BIZ Damrak-Beursplein).

Ruime, lichte stalling
De stalling aan het Damrak is ruim en licht met een 4,5 meter brede natuurstenen trap met gootjes als entree. De tweede toegang – die niet met de fiets toegankelijk is– is aan het begin van de Beursstraat. Vrije plekken zijn bij elk gangpad aangegeven. De eerste 24 uur zijn gratis en er is dag en nacht toezicht. Met de opening van de fietsenstalling Beursplein is parkeren op straat in het gebied van Damrak en Rokin niet meer toegestaan. Zo krijgen ook hier de voetgangers meer ruimte.

Beursplein geopend na Damrak, Rokin, Muntplein en Ferdinand Bolstraat
In 2015 is het Damrak als eerste deel van de Rode Loper opgeleverd. Hierna volgden Rokin, Muntplein, Ferdinand Bolstraat, en Vijzelgracht.

Kom kijken!
Op vrijdag 13 juli is de officiële opening om 15.30 uur. Daarna zijn er publieksactiviteiten, georganiseerd samen met de ondernemers uit de buurt.
Zie: www.amsterdam.nl/komkijken