AMSTERDAM - In Zuidas is de bouw gestart van De Puls, een toonaangevend gebouw gericht op duurzaamheid en leefbaarheid. De Puls zal na de oplevering in 2024 bestaan uit 151 middenhuur appartementen, 49 vrije sector appartementen, 36.000 m2 kantoor, een bioscoop, een stadsbos op 35 meter hoogte en diverse winkels en horeca.

De vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam is groter dan ooit. Met 151 middenhuur woningen levert De Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1670 middenhuur woningen te realiseren. Naast de nieuwe woningen biedt De Puls 3.000 m2 bioscoopruimte met negen bioscoopzalen, 1.600 m2 horeca, 350 m2 winkelruimte en 36.000 m2 kantoorruimte. Er komt een parkeergarage met elektrische deelauto's. De Puls is gelegen op loopafstand van station Amsterdam Zuid en ligt naast de toekomstige OBA NEXT. In de directe omgeving worden de komende vijftien jaar ongeveer 2.700 woningen gerealiseerd.

Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken en Zuidas): "Zuidas wordt steeds meer een levendige Amsterdamse stadswijk, waar ook in de avond en in het weekend wat te beleven valt. Dit innovatieve en circulaire gebouw is met alle openbare voorzieningen een enorme aanwinst voor Zuidas. Ondanks de coronacrisis willen ontwikkelaars investeren in dit gebied. Dit toont aan dat er veel vertrouwen is in de Amsterdamse kantoren- en woningenmarkt."

Stadsbos op 35 meter hoogte

De Puls is duurzaam en zeer energiezuinig. Op de achtste- en negende verdieping van De Puls komt een stadsbos op 35 meter hoogte. Het bos zorgt voor het verminderen van hitte, het kan regenwater bergen en levert een bijdrage aan de biodiversiteit in Zuidas.

VORM is de ontwikkelaar van De Puls en recent is EDGE hieraan toegevoegd. Hans Meurs, CEO VORM: "In De Puls komen kwaliteit, betaalbaar wonen, diversiteit, circulariteit, duurzaamheid, stadsnatuur, mobiliteit, werken en vrije tijdsbesteding samen: een uniek concept voor de Zuidas. Het wordt een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt."