AMSTERDAM - Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de zeer toepasselijke naam Spoorpark. Het park is verdeeld in Spoorpark Noord, Midden en Zuid. Spoorpark Noord is al klaar. Wethouder Van der Horst opent woensdag 10 juli Spoorpark Zuid. Spoorpark Midden is klaar in 2027.

In de toekomst koppelen we de parkzones. Zo ontstaat er een lange parkstrook, die loopt van het Nieuwe Meer tot de Brettenzone.

Spoorpark Zuid

Het Spoorpark Zuid loopt van de Marius Bauerstraat tot aan de Johan Jongkindstraat. Spoorpark Zuid heeft een grote natuurspeeltuin en een speeleiland met een waterpomp. Ook zijn er bruggen, vlonders en schuilplekken voor dieren, zoals ijsvogels en marters. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft natuurvriendelijke oevers aangelegd die het water zuiveren en onderzoekt of de oevers ook de waterkwaliteit van de Sloterplas verbeteren.

Overtoomse Veld

Het complete Spoorpark loopt van Noord naar Zuid door het Overtoomse Veld, een wijk in Amsterdam West. In Overtoomse Veld is de stedelijke vernieuwing in volle gang. Door de bouw van woningen is er ook meer behoefte aan groen. Daarom knappen we het Spoorpark op tot een openbaar buurtpark.

Programma opening op woensdag 10 juli

  • 15.30 uur: Inloop met gratis eten en drinken. Tante Toorop is aanwezig om met kinderen te knutselen en te schminken. Met Hotel verzorgt een ijskraam en poffertjes.
  • 16.00 uur: Opening door wethouder Melanie van der Horst, stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht-bestuurder Jennifer Bloemberg-Issa.
  • 16.30 uur: Rondleidingen met stadsecologen.

De opening is bij het terras achter het Met Hotel, Marius Bauerstraat 401.