AMSTERDAM - Op woensdag 27 oktober heeft wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) het nieuwe online platform Business Involved geopend. Business Involved koppelt medewerkers van Amsterdamse bedrijven aan maatschappelijke initiatieven in de stad, waar zij vrijwilligerswerk kunnen doen. Het platform is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Deedmob.

Wethouder Victor Everhardt: "Veel bedrijven in Amsterdam en hun medewerkers willen graag een extra maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad. Dit nieuwe online platform zorgt ervoor dat medewerkers van bedrijven makkelijk sociale initiatieven in de stad kunnen vinden waar ze vrijwilligerswerk kunnen doen."

Het nieuwe online platform voor vrijwilligerswerk is ontwikkeld door startup Deedmob, in opdracht van de gemeente Amsterdam. De Vrijwilligers Centrale Amsterdam is aangesloten om de juiste ingangen bij maatschappelijke organisaties in de stad te vinden. Het doel is dat door Business Involved de komende drie jaar 100 duurzame en langdurige samenwerkingsverbanden tussen Amsterdamse bedrijven en maatschappelijke organisaties ontstaan. Het platform start met Amsterdamse bedrijven maar zal worden uitgebreid naar bedrijven in de regio.

Voor meer informatie zie: https://nl.businessinvolved.amsterdam