AMSTERDAM - Stadspark Osdorp is vanaf 19 december een groot aantal calisthenics-toestellen rijker. Op initiatief van het Amsterdamse calisthenicsteam Barzquad heeft het stadsdeel een uitdagend park voor lichamelijke oefening neergezet. Een fitnesspark waar iedereen zijn lichaam kan trainen. In het voorjaar van 2017 volgt de officiële opening.

Als deze week de bouw wordt voltooid, verdwijnen de witte bouwtenten en is het Barzquad Calisthenicspark open voor gebruik. Calisthenics is een snelgroeiende sport, waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt om de spieren te versterken. In Nieuw-West staan al calisthenics-toestellen langs de Sloterplas en in het Rembrandtpark.

Urban Sports hoofdstad

Het calisthenicspark past bij de ambitie van Amsterdam om de Urban Sports hoofdstad van Europa te worden. Het is het eerste grote calisthenicspark dat geschikt is om er NK’s, EK’s en WK’s te organiseren. Ook mensen met een beperking kunnen gebruikmaken van het park. Het Stadspark Osdorp is hiermee een park geworden waarin je kunt recreëren, sporten en evenementen kunt bezoeken.

Fitness in het groen

Met het nieuwe park loopt Nieuw-West voorop in de trend om in het park te fitnessen. Onlangs dienden de gemeenteraadsfracties van VVD en PVDA een voorstel in voor meer fitnessapparaten in het groen.