AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam geeft een nieuw cadeau aan pasgeboren Amsterdammertjes. Ouders die hun kind aangeven bij de gemeente Amsterdam krijgen een keuze tussen het laten planten van een boom of een knuffeldoekje van gerecycled oceaan-plastic en biologisch katoen.

In Amsterdam krijgen ouders een cadeau van de gemeente bij de aangifte van hun pasgeboren kind. Het huidige cadeau, de I-Amsterdam badcape, is toe aan vervanging omdat er behoefte is aan een duurzaam alternatief. Ook hebben veel nieuwe ouders vaak al dergelijke doeken en krijgen zij opnieuw een badcape bij hun tweede en verdere kinderen. Om deze redenen maakt het college het voor ouders mogelijk te kiezen tussen het knuffeldoekje van gerecycled oceaan-plastic en biologisch katoen, of het planten van een boom.

Het planten van de bomen gebeurt in samenwerking met de stichting “Trees for All”, die projecten heeft in Nederland en het buitenland. Ook krijgen alle ouders een felicitatiekaart van de burgemeester van zogeheten groeipapier. Dit is papier waarin zaden verwerkt zijn en waarmee je thuis bloemen kan laten groeien.

Ouders kunnen kiezen voor de nieuwe cadeaus wanneer de huidige voorraad badcapes op is. De verwachting is dat dit in september is.