AMSTERDAM - Op zondag 27 januari 2019 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam.

Stille tocht
De stille tocht begint om 10.45 uur vanaf het Stadhuis/Muziektheater. Via het Meester Visserplein, Muiderstraat over de Hortusbrug, Plantage Middenlaan, loopt de stoet naar het Wertheimpark.

De plechtigheid start om 11.30 uur bij het Auschwitz-monument in het Wertheimpark, aan het begin van de Plantage Middenlaan. Na de plechtigheden is er voor particulieren en organisaties gelegenheid hun kransen en bloemen te leggen bij het monument.

Bereikbaarheid
Tussen 10.45 en 11.30 uur wordt het autoverkeer op de route tegengehouden en ter plekke omgeleid. Tramlijn 14 rijdt een aangepaste route. Informatie hierover leest u t.z.t. op de site van het GVB.

Het stadhuis is te bereiken met het openbaar vervoer: metro 51, 53 en 54 (halte Waterlooplein) of tramlijn 14 (zelfde halte).

Parkeren
Op zondag 27 januari worden ook de parkeervakken vanaf het Wertheimpark tot aan de Anne Frankstraat tijdelijk opgeheven. Dit wordt van tevoren aangegeven met waarschuwingsborden. Er zijn betaalde parkeergarages in de omgeving van het stadhuis. Zij die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeervergunning kunnen parkeren bij de hoofdingang van het Stadhuis/Muziektheater op vertoon van de vergunning.

Fietsenrekken
In de omgeving van het Wertheimpark worden (brom)fietsen verwijderd vanaf vrijdag 25 januari. Dit is aangegeven op waarschuwingsborden die zijn geplaatst aan het hekwerk langs het Wertheimpark. Fietsen die aan gemeentelijke eigendommen zijn bevestigd worden ook verwijderd. Is uw fiets verwijderd, dan kunt u contact opnemen met het Fietsdepot via 14 020. Eventuele schade aan fiets en/of slot is voor rekening van de eigenaar.

Meer informatie
Met vragen over de stille tocht en/of de herdenking kunt u terecht op de website www.auschwitz.nl. Heeft u overige vragen, dan kunt u contact opnemen met het gemeentelijke informatienummer 14 020.

Wie, wat, waar
  • Nationale Holocaust Herdenking
  • Zondag 27 januari 2019
  • Spiegelmonument in Wertheimpark aan het begin van de Plantage Middenlaan
  • www.auschwitz.nl