AMSTERDAM - Vanaf woensdag 6 september kijken een aantal mensen stilletjes toe vanaf een lege muur op het Marnixplein als u afval weggooit.

Op dit muurkunstwerk zijn vijf glurende buren te zien samen met een medewerker van de reinigingsdienst. Waarom? Om de afvaloverlast op het Marnixplein tegen te gaan.

Marnixplein wil af van afvaloverlast

Bewoners en ondernemers rondom het Marnixplein hebben helaas dagelijks te maken met afvaloverlast: gedumpte afvalzakken náást de containers. Plaatst u het afval ook weleens naast de containers? Dan vieren de ratten in Amsterdam feest! Maar niemand zit te wachten op ongedierte, en al helemaal niet op een slordig straatbeeld boordevol vieze vuilniszakken.

Van afvaloverlast naar brandschone straten

Door het plein aan te pakken, hoopt de gemeente de overlast terug te dringen. Vanuit het principe ‘schoon houdt schoon’ zetten wij ons in voor een schoner Marnixplein. Hoe? Wij knappen het plein op door de straten grondig te reinigen en de bestrating te restaureren. Ook geven wij de containers nieuwe stickers en markeren wij de stoepranden met gele strepen om fout geparkeerde auto’s te voorkomen. Zo werken we hard aan een schoon Marnixplein en een plezierig straatbeeld.

Glurende buren bewaken de buurt

Wij hoeven niet alles zelf te doen: de bewoners op het kunstwerk helpen graag mee. Vanaf de muur houdt deze blikvanger iedereen in de buurt nauwlettend in de gaten. We hopen hiermee schoon gedrag uit te lokken, zodat de afvalzakken netjes in de container belanden. Helpt u mee?