Ben je jonger dan 23? Zit je je te vervelen omdat vakantie er dit jaar niet in zit? Of ben je net terug van een weekje camping en zoek je iets actiefs, kunstzinnigs of interessants om te doen? MidzomerMokum.nl nog niet ontdekt? Ga snel kijken, want je vindt er de allerleukste (meestal gratis) activiteiten door heel Amsterdam voor de laatste weken van de zomervakantie. Het zou echt bizar zijn als daar niks voor je tussen staat.

Gemeente Amsterdam geeft je 10 tips uit honderden activiteiten.

Knippen als een barbier

Je hebt kappers en je hebt barbiers. Een barbier is gespecialiseerd in baarden, snorren én hippe kapsels van mannen. Hij scheert en trimt en knipt dat het een lieve lust is. Bij deze workshop kun je leren hoe je strakke contouren maakt, of een overloop (je weet wel, waar je haar van ultrakort of kaal overgaat in langer).

Ontdek het Pieterpeuterpad

Voor grote mensen met stevige stappers loopt het Pieterpad van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het land. Voor mensen met heel kleine voetjes is er het Pieterpeuterpad, in een veilige Amsterdamse binnentuin. Peuters en kleuters kunnen hun eigen route maken van verschillende materialen, waarover ze wandelen, kruipen, en klimmen. Aaibaar, kleurrijk en stimulerend voor de zintuigen.

Voor waterratten

Ben je een echte waterrat en heb je een zwemdiploma? Dan is het Marineterrein in de weekenden jouw place to be. Als je een vroege vogel bent, kun je in de ochtenden in open water zwemmen. Van 11 uur tot in de avond kun je suppen, zeilen of kanoën. Alles gebeurt in een afgesloten aquarena, begeleid door professionele instructeurs.

Weekje leren fietsen

In Amsterdam is een fiets vaak het handigste vervoermiddel. Veel sneller dan lopen en soms zelfs dan het ov. Maar niet iedereen kan fietsen. Of je vindt het zo spannend dat het er niet van komt. Tijdens deze vijfdaagse cursus leer je veilig fietsen in het verkeer. Met oefeningen, spelletjes en verkeerslessen. Je mag je eigen fiets meenemen of een vouwfiets van de organisatie gebruiken.

Alles over black hair

Haar is haar. Zou je denken. Maar het haar van zwarte meisjes is niet zomaar haar, daar zit een hele geschiedenis aan vast. Wil jij alles leren over black hair, krachtige zwarte vrouwen door de tijd heen en je culturele achtergrond? Kom dan naar Black Girls Magic: Black is beautiful!

Maak je eigen blauwdruk

Ben je dol op blauw? Dan is cyanotopie echt iets voor jou. Cyaan is een mooie blauwe kleur die er echt uitspringt. Met een speciale, stokoude fotografische techniek maak je een knalblauwe afdruk met behulp van zonlicht en water. Het resultaat is om in te lijsten.

BMX’en in de skate zone

Wil je leren BMX’en? Dat kan, in de urban skate zone op Zeeburgereiland. Een BMX is een fietsje met kleine wielen voor grootse prestaties. Superwendbaar en uitermate geschikt voor korte, bochtige parcours met kuilen, heuvels en andere hindernissen. Springend, sturend en zwevend, bereik je de finish.

Maak je eigen nepnieuws

Nepnieuws verspreidt zich online als een vuurtje. Wil jij nepnieuws kunnen herkennen? Heb je een leuk idee dat zo goed is dat het bericht wereldwijd verspreid zal worden? Vind je het leuk om een nieuwsvideo te maken? Kom dan vooral naar deze workshop, waarin je dat in een dag leert!

  • Oost en noord, 8-18 jaar, 1 en 2 augustus, van 11.00 tot 16.00 uur (Framer Framed), 4, 5 en 6 augustus, van 11.00 tot 16.00 uur (Werkplaats Molenwijk) en 7, 8 en 9 augustus, van 11.00 tot 16.00 uur (Eye Filmmuseum).
  • Meer informatie: maak je eigen nepnieuws

Techknutselen: nieuw van oud

Gooi die kapotte telefoon of kruimeldief niet weg, maar neem hem mee naar de techknutselworkshop. Zo’n apparaat zit namelijk boordevol onderdelen waar je nog wat mee kunt. Wil je weten wat? Kom langs, dan maken we het apparaat open, gaan we bekijken wat er allemaal in zit en maken we daar iets nieuws van.

Grootste bloementapijt tekenen

Wil je mee tekenen aan het grootste bloementapijt van Nederland? De Modestraat zoekt 35 bloementekenaars. Je krijgt van ons krijt en verf en je eigen plekje van 2 x 2 meter om jouw fantasiebloem(en) te tekenen. Samen maken we uiteindelijk een bloementapijt van wel 20 x 30 meter. Zo groot als het grootste zwembad!

Meer weten