AMSTERDAM - Hoe zou ú Amsterdam besturen? Met de interactieve game ClairCity Skylines kunt u zelf bepalen met welke beleidsmaatregelen u de luchtkwaliteit en het klimaat van Amsterdam wilt verbeteren.

ClairCity Skylines is een nieuwe gratis game waarin ú de baas van Amsterdam bent. U krijgt de leiding over het bestuur van de stad voor de komende 50 jaar. Wat kiest u voor Amsterdam?

Het spel
Als speler kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen meer parkeerplaatsen of meer fietspaden, groen in de stad of een verbod op houtkachels.

Het spel laat vervolgens zien welk effect uw keuze heeft op de luchtkwaliteit, gezondheid, economie en welbevinden (tevredenheid). En geeft u teveel geld uit? Dan volgt een waarschuwing met de tip: "Zorg dat u uw begroting in orde houdt met belastinggerelateerde maatregelen".

Gemaakt voor Amsterdam
Wat leuk aan het spel is, is dat het voor Amsterdam op maat gemaakt is. Zo kunt u in het Vondelpark, AMC, Amsterdam Zuid en het Rijksmuseum beleidskeuzes in uw 'koffer' doen, om die mee te nemen naar het stadhuis.

Gratis app
Het spel geeft op een leuke manier inzicht in de maatregelen die de bewoners van Amsterdam zouden kiezen voor het verbeteren van de leefbaarheid in de stad. Ook kan het spel helpen bewoners bewust te maken van de problemen rondom luchtkwaliteit. De game is als gratis app beschikbaar voor iOS en Android.