AMSTERDAM - Sinds zaterdag 4 juli vaart het Hart van Troost haar tocht door de Amsterdamse wateren. Het hart is bedoeld als eerbetoon aan de overledenen in de afgelopen maanden en om nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zij hebben door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen wat rouwen extra moeilijk maakt. Inmiddels varen er meer dan duizend bloemen met persoonlijke boodschappen mee op de boot.


Nabestaanden kunnen op www.hartvantroost.nl een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. De dag erna worden de bloemen op de boot gelegd. De boodschappen worden - voor wie wil - verzameld op een aparte pagina op de website. ’s Avonds wordt het Hart verlicht met honderden LED-lampjes. Het Hart vaart tot en met zaterdagavond 11 juli dagelijks van 16 uur tot middernacht door Amsterdam en op zondag 12 juli door buurgemeenten Diemen en Weesp. Mensen kunnen nog tot zaterdag 11 juli 12.00 uur een bloem aanvragen.

Burgemeester Femke Halsema: “Het is voor velen een hele nare periode geweest. Het is bijna niet voor te stellen hoe moeilijk het is om een dierbare te verliezen en geen goed afscheid te kunnen nemen. Voor alle overledenen en hun nabestaanden laten we het Hart van Troost rondvaren. We nodigen iedereen die een dierbare verloren is uit een bloem aan te vragen.”

De route van de boot door Amsterdam is live te volgen op: www.hartvantroost.nl.
Het Hart van Troost is een initiatief van de gemeente Amsterdam.