AMSTERDAM - Het Mediacollege Amsterdam heeft ter gelegenheid van het 100jarig bestaan van de vakschool de jubileumpenning van de stad Amsterdam ontvangen. Het Mediacollege heeft de penning op woensdagavond 6 juni ontvangen uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. Dit gebeurde tijdens het festival Mediabites.

Het Mediacollege Amsterdam is een eeuw geleden als grafische school begonnen, omdat er vraag was naar een vakschool die grafische vormgevers ging opleiden om zich in specifieke technieken te bekwamen. Inmiddels heeft de school zich van traditionele grafische school tot breed innovatief mediacollege ontwikkeld.

Het Mediacollege leidt mediaprofessionals op die naast hun specialisme breder kunnen kijken en die de skills hebben om individueel en in groepsverband, hun weg te vinden in het mediawerkveld. Daarnaast staat de school bij het bedrijfsleven bekend als leverancier van mediaprofessionals.

Jubileumpenning
De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting gevestigd zijn in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) of langer bestaan.