AMSTERDAM - Waarom begin je een bedrijf? Om winst te maken, zullen veel mensen zeggen. Steeds meer ondernemers zien dat niet als hun (belangrijkste) doel. Deze 'sociale ondernemers' zetten hun bedrijf in om grote uitdagingen in onze maatschappij aan te pakken: van het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen tot het tegengaan van klimaatverandering. Deze week stellen ze hun zaak voor u open. Komt u kijken?

Tijdens The Impact Days, van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 november, kunt u kennismaken met sociale ondernemingen in Amsterdam. Er zijn rondleidingen en workshops, maar u kunt ook alleen even komen kijken of proeven.

Social Market
Op vrijdag 16 november kunt u op de Social Market in de Hallen kennismaken met sociale producten uit Amsterdam. Shop fairtrade kleding bij Studio Jux, laat uw fiets maken bij fietswinkel Recycle, koop een cadeautje bij de Amsterdamse Zeepfabriek of proef een taart bij taartenbakkerij Confuus. Niet alleen kunt u sociale producten kopen; u maakt ook kennis met de ‘social impact’ van deze ondernemingen. Kijk voor meer informatie op www.theimpactdays.nl.

Social Saturday
Zaterdag 17 november laten sociale ondernemingen hun impact en kracht zien aan het grote publiek. U kunt iets bijdragen door een sociale onderneming te bezoeken, er iets te kopen en anderen over sociaal ondernemerschap te vertellen. Wat dacht u van een lekker taartje, met liefde gebakken door mensen met een verstandelijke beperking? Fairtrade thee drinken of chocolade proeven? Of de bijzondere iPad hoezen bewonderen die door vluchtelingen gemaakt zijn van oude reddingsvesten? Kijk voor een overzicht van deelnemende ondernemingen op www.theimpactdays.nl.