AMSTERDAM - Voor Elkaar in Amsterdam brengt mensen samen die hulp of steun kunnen geven met hen die dat nodig hebben. Voor Elkaar in Amsterdam drijft op vrijwilligers en die zijn nu hard nodig. Helpt u de organisatie? Geef u dan op.

Een tuin winterklaar maken, klusjes in en om het huis doen, een praatje maken bij een kopje koffie, veel mensen doen het graag voor een ander. Omdat het gewoon leuk is en fijn om een ander te helpen.

Wachten op hulp

Voor Elkaar in Amsterdam is ontstaan in de coronacrisis. Maar de vraag om ondersteuning is ook nu nog groot. Want ook nu zijn er Amsterdammers die er alleen voor staan en wel wat hulp kunnen gebruiken. En mensen die eenzaam zijn. Vanwege de grote vraag moeten mensen steeds langer wachten tot er een vrijwilliger voor ze is.

Bijzondere video

Met een bijzondere video vraagt de organisatie aandacht voor al die mensen die op hulp of gezelschap wachten. De video komt maandag 16 januari om 10.00 uur online. Waarom? Dan is het Blue Monday. De dag in het jaar dat mensen de grootste kans zouden hebben op een dip. Zouden hebben, want harde bewijzen hiervoor zijn er niet. Maar Blue Monday of niet, geef uzelf en een ander een goed gevoel en word vrijwilliger.

Video kijken en aanmelden

Meer

Voor Elkaar in Amsterdam is een samenwerking van verschillende Amsterdamse sociale buurtorganisaties. De gemeente draagt financieel bij. In alle buurten vindt u organisaties die aangesloten zijn en bij wie u terecht kunt voor hulp of waar u aan de slag kunt als vrijwilliger. Wilt u meer weten over Voor Elkaar in Amsterdam of heeft u vragen, kijk dan op Voor Elkaar In Amsterdam | We zijn blij als je belt of reageert!.