AMSTERDAM - Het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen in een situatie is discriminatie. Artikel 1 van de Grondwet is daar glashelder over: het is verboden. Maar toch gebeurt het regelmatig.

Hoe vaak horen we niet over jongeren die geen stageplek kunnen vinden vanwege hun herkomst of kleur? Of over homoseksuele leraren die in de klas liever niet voor hun seksuele gerichtheid uitkomen? Over moslima's die bespuugd worden, puur en alleen omdat zij een hoofddoek dragen?

1036 klachten/meldingen

“Veel klachten die wij binnenkrijgen gaan over discriminatie op huidskleur en afkomst", vertelt Lucienne Gena van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). Het MDRA registreert en behandelt klachten over discriminatie en geeft adviezen.

In 2017 ontving het MDRA 1036 klachten/meldingen, zo is te lezen in de onlangs verschenen Monitor Discriminatie 2017. De meeste discriminerende uitingen worden gedaan in het uitgaansleven gevolgd door de arbeidsmarkt. Afkomst en godsdienst zijn vaak de reden waarom mensen worden gediscrimineerd.

Melden heeft zin

"Vaak wordt discriminatie niet gemeld", vervolgt Lucienne, "bijvoorbeeld omdat men denkt dat een melding geen nut heeft. Of omdat men niet te lang stil wil staan bij negatieve ervaringen. Maar het is juist belangrijk dat mensen het wel melden! Dan kunnen we actie ondernemen en contact opnemen met bijvoorbeeld het bedrijf of de school."

Meld discriminatie

Door discriminatie te melden wordt zichtbaar wat er gebeurt en kunnen gemeente of andere instanties maatregelen nemen.

Melden kan:

Meer weten?