AMSTERDAM - U bent een dagje ouder, woont uw héle leven al in Amsterdam, en u piekert er niet over om deze stad uit te gaan. Heel logisch en begrijpelijk. Maar met een rollator naar driehoog, is natuurlijk niet fijn. Daarom zijn er regelingen.

Het aantal 65-plussers neemt toe van 12% naar 16% in 2030. Het aantal 75-plussers neemt toe van 5% naar 7%. Amsterdammers willen graag lang zelfstandig blijven wonen, maar de woonmogelijkheden en woonomstandigheden kunnen beter. Daarom stelde Amsterdam een verbeterd plan voor ouderenhuisvesting op.

Regelingen voor senioren
Er zijn regelingen voor Amsterdamse ouderen die willen verhuizen. Twee zelfs: Van hoog naar laag en Van groot naar beter. Als u hoog woont, en naar beneden wilt, of liever een woning met een lift, dan kan dat. Woont u best groot, en kunt u prima wat kleiner leven, dan is er de mogelijkheid om naar een kleinere woning te verhuizen.

Zie: verhuisregelingen voor ouderen

Verbeterd plan ouderenhuisvesting
Amsterdam verbetert de voorwaarden voor ouderenhuisvesting. Woningcorporaties, zorgaanbieders en alle andere partijen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Het nieuwe plan ouderenhuisvesting loopt van 2019 tot 2022. Er is aandacht voor: individueel zelfstandig wonen, wonen in zorghuisvesting en geclusterd zelfstandig wonen, ook wel bekend als ‘seniorenhofjes’.