AMSTERDAM - Op vrijdag 6 december maken de gemeente Amsterdam en KPN bekend dat 320.000 huishoudens de komende jaren aangesloten worden op de snelste vorm van internet: glasvezel. KPN legt het glasvezelnetwerk als eerste aan in de wijken Amsterdam-Buitenveldert (Noordelijk deel) en Amsterdam-Noord. In de komende jaren zullen alle andere wijken volgen.

Veel Amsterdammers zullen straks een veel betere kwaliteit van internet kunnen afnemen. Het glasvezelnetwerk is, in tegenstelling tot kabelnetwerken, gereguleerd door de Autoriteit Consument en Markt. Daardoor kunnen meerdere aanbieders hun diensten aanbieden via het glasvezelnetwerk, met toepassingen zoals tv, games en streamingsdiensten. Op het huidige kopernetwerk is dat beperkt door bandbreedte en vertraging. De verwachte concurrentie op het netwerk zal goed zijn voor de prijs en aanbod van het aantal diensten.

Wethouder Touria Meliani (Digitale Stad) is bij de aftrap in Eye Filmmuseum, waar ze samen met Willem Offerhaus (KPN) een symbolische schop in de grond zal steken.

Wat: lancering glasvezel Amsterdam
Waar: Eye Filmmuseum IJpromenade 1 (Amsterdam Noord)
Wanneer: 6 december 2019, om 11:00