AMSTERDAM - Heeft u een goed idee voor uw buurt? Zet het op de ‘Stem van Nieuw-West’! Via deze website kunt u heel gemakkelijk uw ideeën direct bij het algemeen bestuur onder de aandacht brengen.

Hoe laat u als bewoner een goed idee voor uw buurt aan het stadsdeel weten? Met de Stem van Nieuw-West is dat heel gemakkelijk: u post het op de website en werft zoveel mogelijk stemmen. Anderen kunnen voor of tegen stemmen en argumenten achterlaten. Het algemeen bestuur van Nieuw-West ziet alle ideeën, stemmen en argumenten direct, zonder tussenkomst van ambtenaren of procedures.

Alle ideeën voor de buurt welkom

Het leuke is: het mag overal over gaan. Als de buurt er maar van kan profiteren. ‘Bewonersinitiatieven zijn ontzettend belangrijk’, zegt algemeen bestuurslid Paulus de Wilt. ’ Ze maken ons stadsdeel beter en leuker.’

Hoe werkt het?

Iedere bewoner kan een idee uploaden op de Stem van Nieuw-West en andere buurtbewoners uitnodigen om op het idee te stemmen. Elke dertig dagen wordt gekeken welk voorstel de meeste stemmen heeft behaald. Dit idee wordt dan op de agenda gezet van het algemeen bestuur en uitgebreid besproken.

Nieuwe ronde, nieuwe kans

Is uw idee in de eerste dertig dagen nét niet eerste geworden? Geen zorgen. Elk idee heeft in totaal negentig dagen de tijd om de meeste stemmen te behalen, met de kans uw voorstel te komen toelichten in de vergadering van het algemeen bestuur.

Algemeen bestuur

Jeroen Mirck is algemeen bestuurslid en vertelt wat de Stem van Nieuw-West voor bewoners kan betekenen. ‘In Nieuw-West wonen allerlei mensen met veel goede ideeën voor hun buurt. Ideeën waar wij als stadsdeelbestuur vaak zelf niet opkomen. Met de Stem van Nieuw-West kun je je idee online gemakkelijk met ons delen. We laten ons graag verrassen!’