AMSTERDAM - Vandaag, woensdag 18 oktober, is Dorenda Karin Edith van Dijken benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Alexander Scholtes. Van Dijken ontving de onderscheiding vanwege haar belangrijke bijdrage aan de medische gemeenschap, met name ten behoeve van vrouwen met overgangsklachten.

Van Dijken is gynaecoloog en voorzitter van de Dutch Menopause Society. Ook leidt ze de multidisciplinaire menopauzepoli in het OLVG Amsterdam-West. Op verschillende manieren zet ze zich al jaren in om erkenning te krijgen voor vrouwen die ernstige klachten hebben in de overgang. Mede dankzij Van Dijken is het taboe rondom hormoontherapie voor vrouwen in de overgang doorbroken.

Als voorzitter van de Dutch Menopause Society is er onder haar leiding een revolutionair programma ontwikkeld, gericht op het verbeteren van de zorg voor vrouwen in de menopauze. Dankzij dit programma is het leven van vele Nederlandse vrouwen sterk verbeterd.

Van Dijken's bijdragen aan de medische gemeenschap worden alom geroemd. Ze is een rolmodel voor zowel haar collega's als haar patiënten en een ambassadeur voor Nederlandse zorginnovatie

.