AMSTERDAM - Vandaag, 21 november 2021, is Hans Cornelissen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan het Nederlandse theater. Cornelissen ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Egbert de Vries na de première van de door De Graaf & Cornelissen Entertainment geproduceerde musical Titanic.


Cornelissen speelde vanaf zijn twintigste als acteur in vele toneelproducties, televisieseries, en films. Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn rol in de populaire televisiecomedy 'Zeg 'ns AAA'. Vanaf 2000 is hij actief als theaterproducent. Hij begon in 2001 samen met zijn compagnon Ruud de Graaf het productiebedrijf De Graaf & Cornelissen Entertainment. Cornelissen is als artistiek directeur verantwoordelijk voor de repertoirekeuze, samenstelling van het artistieke team, casting en publiciteit.

Als theaterproducent ontwikkelde Cornelissen vele originele theaterproducties en bijzondere bewerkingen van bestaande stukken. Inmiddels heeft De Graaf & Cornelissen ruim 50 musicals, toneelstukken en theaterconcerten geproduceerd, waaronder 'Evita', 'My Fair Lady' en 'De Fabeltjeskrant'. Het productiebedrijf behoort inmiddels tot de grootste spelers in de branche.

Vanwege zijn bijdrage aan het Nederlandse theater en het stimuleren en inspireren van jong talent, is Hans Cornelissen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.