AMSTERDAM - Vandaag, woensdag 11 januari 2023, is Erik Cornelissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Cornelissen ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Sofyan Mbarki, tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) in het Wagener Stadion. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de hockeysport.


Na een actieve carrière als hockeyer op het allerhoogste niveau werd Erik Cornelissen in 2013 benoemd als voorzitter van de KNHB. Met zijn hart voor de sport, zijn open en transparante houding en zijn enthousiasme heeft hij een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de KNBH en de Nederlandse hockeysport. Zo wist Cornelissen de sport toekomstbestendig te maken op het gebied van diversiteit in het bestuur. Maar ook door de sport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.

Niet alleen op nationaal niveau maar ook op internationaal niveau zet hij zich in voor de het hockey. Zo is Cornelissen sinds 2016 bestuurslid van de wereldhockeybond Fédération Internationale de Hockey (FIH). In 2021 heeft de Heer Cornelissen het vertrouwen van nationale federaties van over de hele wereld gekregen om deze rol voort te zetten en is herbenoemd voor een tweede termijn. Naast zijn werk voor de KNHB was Cornelissen ook actief als bestuurslid van Topsport Amsterdam waar hij zich hard maakte voor de professionalisering van de Amsterdamse topsportinfrastructuur.

De heer Cornelissen zet zich al bijna 20 jaar vrijwillig en belangeloos in voor sport in het algemeen en het hockey, in Nederland en ver daarbuiten, in het bijzonder. Vanwege deze grote en belangeloze bijdrage is Erik Cornelissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de KNHB.