AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 15 mei 2021, is de heer Frans van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Wielervereniging Amsterdam. Van Rossum ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. Vanwege de coronamaatregelen werd de ceremonie in aangepaste vorm gehouden.


Frans van Rossum was vroeger zelf verdienstelijk wielercoureur en sinds 1991 is hij actief als bestuurslid bij Wielervereniging Amsterdam. In die functie woonde hij onder andere vergaderingen bij en adviseerde hij het bestuur. Hij had een grote rol bij de realisatie van een nieuw clubgebouw in 2016.

Naast zijn taken als bestuurslid zette Van Rossum zich ook in bij de verschillende activiteiten binnen de vereniging. Hij nam het initiatief voor de Amsterdamse Cross Competitie, waar meerdere omliggende wielerverenigingen aan deelnemen. Ook verzorgde hij vele jaren de catering voor de wielrenners, nam hij de organisatie van de wedstrijdavond voor zijn rekening en was hij inzetbaar als EHBO'er en gediplomeerd sportmasseur.

Vanwege zijn dertig jaar lange en waardevolle inzet voor Wielervereniging Amsterdam is Frans van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.