AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 27 juni, ontvangt Rob Nolet een koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Kukenheim . De heer Nolet is benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn initiatief om de Amsterdamse Haringpartij op te richten en zijn bestuurswerk voor Sociëteit De Kring en roei-en zeilvereniging De Hoop.

In 1996 heeft Rob Nolet de Amsterdamse Haringpartij opgericht, en hij was vervolgens ruim twintig jaar de drijvende kracht achter deze organisatie, die verschillende groepen uit de Amsterdamse samenleving samenbrengt.

De Amsterdamse Haringpartij wordt gevormd door mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en beroepsgroepen, zoals het bedrijfsleven, de overheid en de kunst- en cultuursector. De 850 actieve leden ontmoeten elkaar elk jaar.

Naast zijn inzet voor de Amsterdamse Haringpartij was de heer Nolet voorzitter van Sociëteit De Kring en de Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereniging “De Hoop”.

Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.