AMSTERDAM - Vandaag is de heer Ed Blankers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Halsema vanwege zijn vrijwilligerswerk bij diverse sportverenigingen en zijn verdiensten als organisator voor voetbaltoernooien voor gehandicapte kinderen. Vanwege de coronamaatregelen werd de ceremonie in de ambtswoning in aangepaste vorm gehouden.


De heer Blankers is sinds 1967 vrijwilliger bij verschillende sportverenigingen. Hij begon zijn werkzaamheden als ´manusje van alles´ bij voetbalvereniging Rood Wit. Hij was verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het clubblad en was actief als kantinebeheerder en omroeper. Ook was hij ongeveer tien jaar scheidsrechter bij jeugd- en verteranenwedstrijden.

In 1987 zette Blankers het Schakeltoernooi op, een voetbaltoernooi voor gehandicapte kinderen. Na bijna 20 jaar startte de KNVB de organisatie van G-voetbalcompetities door het hele land en werd het Schakeltoernooi opgeheven. Blankers meldde zich in die periode aan bij Only Friends, de Amsterdamse sportvereniging voor kinderen met een beperking. Bij deze vereniging is hij tot op de dag van vandaag actief als klusjesman en klussencoördinator en verzorgt hij het vervoer van de kinderen van en naar het sportcentrum.

De heer Blankers is al meer dan 50 jaar een belangrijke schakel bij Amsterdamse sportverenigingen. Op 82-jarige leeftijd is hij nog steeds in de weer om het sporten voor kinderen mogelijk te maken. Gezien zijn langdurige en vrijwillige inzet, voornamelijk voor kinderen met een beperking, wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.