AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 15 oktober 2021, is Jacques Grishaver benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote maatschappelijke inzet. De heer Grishaver ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Femke Halsema.

Jacques Grishaver nam het initiatief voor het Nationaal Holocaust Namenmonument. Ongeveer 15 jaar zette de heer Grishaver zich in voor de realisatie van het monument. Het Holocaust Namenmonument herdenkt de 102.000 Nederlandse Holocaust slachtoffers die geen graf hebben. Na meer dan 75 jaar hebben nabestaanden eindelijk een plek in de stad om hun familie te herdenken.

In 2006 is de heer Grishaver benoemd tot Ridder in de Orde voor Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Stichting Nederlands Auschwitz Comité.

Vanwege zijn grote inzet voor het Nationaal Holocaust Namenmonument is Jacques Gishaver nu bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.