AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 20 maart 2021, is Winnie Meyer Ricard benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de buurt Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. Meyer Ricard ontving de onderscheiding digitaal uit handen van locoburgemeester Marjolein Moorman. Vanwege de coronamaatregelen werd de ceremonie in aangepaste vorm gehouden.


Winnie Meyer Ricard is sinds 1996 actief betrokken bij de stichting Wijk Overleg Gaasperdam (WOG), waar zij bestuurslid is. Vanaf 2017 richtte zij zich op de ontwikkelingen van de Gaasperplas en nam deel aan de klankbordgroep. Daar dacht zij mee over de toekomst van de buurt en zette zich in voor jongeren. Ook nam Meyer Ricard deel aan het bewonersplatform Gein. Met haar brede kennis en scherpe pen wist zij haar standpunten in het belang van zowel de wijkbewoners overtuigend over het voetlicht te brengen.

Een van de resultaten van haar jarenlange inzet is de voetbalkooi op het Maria Snelplantsoen, waar jongeren veilig kunnen sporten. Ook worden door Meyer Ricard zeldzame planten en dieren in Zuidoost gekoesterd en beschermd. Zij staat in de buurt dan ook bekend als het 'groene geweten' van Gaasperdam.

Vanwege haar inzet voor Gaasperdam en de Gaasperplas, is Winnie Meyer Ricard benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.