AMSTERDAM - Vandaag, 25 juni, ontving Willem Van Vollenhoven een koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. De heer Van Vollenhoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet als pianist in Amsterdamse verpleeghuizen.


Van Vollenhoven is een 98-jarige amateurpianist die al meer dan 25 jaar op vrijwillige basis optreedt in verschillende Amsterdamse verpleeghuizen.

Hij brengt de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen plezier en ontspanning met liedjes uit hun jeugd. Het publiek van de heer Van Vollenhoven bestaat onder meer uit mensen met dementie. Zijn repertoire telt meer dan tweeduizend nummers, in allerlei genres. Het publiek mag verzoeknummers aanvragen.

Vanwege de grote en langdurige bijdrage die de heer Van Vollenhoven heeft geleverd aan het welbevinden van senioren in Amsterdam, krijgt de heer Van Vollenhoven een Koninklijke onderscheiding. Deze wordt uitgereikt bij de viering van het feit dat hij al25 jaar optreedt in verpleeghuis Vreugdehof.