AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 17 september, ontvangt Hester Alberdingk Thijm een koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marjolein Moorman. Alberdingk Thijm wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar belangrijke en langdurige steun aan de hedendaagse Nederlandse kunst.

Mevrouw Alberdingk Thijm was in 1986 medeoprichter en daarna manager van de Beurs van Berlage Foundation (1986-1990). In deze rol zette zij zich in voor de oprichting van een innovatief kunstcentrum. In 1995 richt zij de AkzoNobel Art Foundation op, waar zij sindsdien conservator en directeur is. De stichting beheert en koopt werk van toonaangevende, aanstormende en talentvolle kunstenaars voor de kantoren van AkzoNobel. Daarnaast nam Alberdingk Thijm in 2016 het initiatief voor een openbare Art Space, een publiektoegankelijk museum in het hoofdkantoor van AkzoNobel, waar jaarlijks 40.000 bezoekers op af komen.

De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van de AkzoNobel Art Foundation in de Kromhouthal.

Orde van Oranje-Nassau Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.