AMSTERDAM - Leon Ramakers, voormalig directeur van MOJO Concerts, is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Touria Meliani reikte de onderscheiding aan hem uit vanwege zijn grote bijdrage aan de cultuursector en in het bijzonder aan de (internationale) popmuziek in Nederland. Hij heeft bijna 50 jaar lang in het hele land concerten en festivals georganiseerd. Ook heeft hij grote poppodia als de Heineken Music Hall (nu AFAS Live) en Ziggo Dome opgericht.

In 1970 begon hij zijn carrière bij MOJO Concerts met het organiseren van het driedaagse Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit festival werd de Nederlandse tegenhanger van Woodstock genoemd en was een voorbeeld voor alle Nederlandse festivals die daarna kwamen. Sindsdien heeft hij door het hele land concerten en festivals georganiseerd. In 1978 organiseerde hij het eerste stadionconcert in Nederland in De Kuip.

Leon Ramakers houdt zich niet alleen bezig met popmuziek, maar vervulde ook in verschillende culturele organisaties een bestuursfunctie. Zo hield hij zich in de Raad van Toezicht van de stichting Nederlands Architectuur Instituut bezig met kunst, architectuur en design, is hij als bestuurslid betrokken bij de belangenorganisatie voor professionele acteurs ACT en is hij als lid van de Commissie van Advies van het Conservatorium van Amsterdam betrokken bij het ontdekken en begeleiden van jong talent.

Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.