AMSTERDAM - Vandaag, zaterdag 11 mei, ontvangt mevrouw Alberts-Hendriksma een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Meliani. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk in stadsdeel Noord. De uitreiking vindt plaats op de Nationale Molendag bij de Stichting Krijtmolen d’Admiraal, een van de stichtingen waarvoor zij zich al jaren inzet.

Mevrouw Alberts-Hendriksma is al vanaf 1974 actief betrokken bij het behoud van erfgoed in stadsdeel Noord. Zij is sinds 1974 secretaris bij Stichting Krijtmolen d’Admiraal en sinds 2013 is zij bestuurslid bij Stichting Monumenten Amsterdam Noord Hiernaast is mevrouw Alberts-Hendriksma betrokken bij Historisch Centrum Amsterdam-Noord en organiseerde ze excursies in de historische wijken van Noord.

Sinds 2003 zet mevrouw Alberts-Hendriksma zich in voor de werkgroep Amsterdam Noord Toegankelijk, waarvan zij medeoprichter is. Met deze groep werkt zij aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor ouderen en mindervaliden in Amsterdam Noord.

Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van OranjeNassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier en Ridder en Lid.