DIEMEN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Vrijwillige Brandweervereniging Diemen “In Aller Belang” in Kazerne Diemen mocht burgemeester Erik Boog een Koninklijke onderscheiding opspelden bij Sjaak Groot. Hij werd onderscheiden omdat hij twintig jaar actief is bij onze brandweer in Diemen.

Zijn passie voor het brandweerwerk en zijn betrokkenheid bij het vak zijn groot. Sjaak wilde als kind al bij de brandweer en zijn activiteiten begonnen bij de jeugdbrandweer van Amstelveen. Sinds 1999 is hij actief bij de Diemense vrijwillige brandweer, dat nu deel uitmaakt van het korps Amsterdam-Amstelland.

Sjaak is bevelvoerder en sinds vorig jaar is hij ook toegetreden tot het Bedrijfs Opvang Team (BOT), dat zich bezighoudt met de nazorg van brandweerlieden na ernstige incidenten. Belangrijk werk! Het is heel bijzonder dat Sjaak zich al twintig jaar belangeloos inzet voor de veiligheid van alle Diemenaren. Dat verdient onze waardering en dankbaarheid. Het is daarom zeer terecht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd Sjaak te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sjaak bedankte bij de uitreiking onder andere uitgebreid zijn vrouw Lyanne (ook op de foto). Zonder haar steun had hij dit werk niet al 20 jaar kunnen verrichten. Ook bedankte hij zijn ploeggenoten en noemde hen een “gouden team”.