AMSTERDAM - De gemeente haalt in stadsdeel Centrum op vaste tijden huisvuil op. Het is belangrijk dat Amsterdammers het ook op vaste tijden aanbieden, zodat afval niet ophoopt, geen ongedierte aantrekt en de inhoud van zakken niet als zwerfvuil op straat terecht komt.

De komende tijd wordt hierop extra gecontroleerd, ook in de nachtelijke uren. Bewoners en ondernemers die hun afval niet juist aanbieden riskeren een boete van minimaal 90 euro.

Huisvuil

De aanbiedtijden voor huisvuil zijn te vinden in de Afvalwijzer op amsterdam.nl/afval. Bind de vuilniszak goed dicht en maak deze niet te zwaar, zodat we het vuil makkelijk kunnen meenemen. Huisvuil mag aangeboden worden aan de rand van de straat. Houd de platen naast de containers vrij, zodat we de containers makkelijk kunnen legen. In de Afvalwijzer vindt u ook locaties van containers waar u gescheiden afval, zoals glas en plastic, kunt deponeren.

Let op: wordt uw afval ’s ochtends ingezameld, zet uw huisvuil dan niet de avond ervoor al op straat. Dan komt er ongedierte op af.

Grofvuil

In stadsdeel Centrum moeten bewoners een afspraak maken om grofvuil op te laten halen. Dit kan online via amsterdam.nl/afval of telefonisch via 020 - 256 3555. Daarnaast zijn er zes Amsterdamse Afvalpunten waar grofvuil van maandag t/m zaterdag tussen 07.00 en 18.00 uur afgeleverd kan worden op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het correct aanbieden van uw huisvuil? Raadpleeg de Afvalwijzer op www.amsterdam.nl/afval. Via 14 020 of online kunt u een MORA-melding doen van illegaal gedumpt afval of een volle of kapotte container melden.