AMSTERDAM - Woont u in stadsdeel Centrum? Dan ontvangt u deze week een koelkastmagneet op de mat met daarop de aanbiedtijden van huisvuil. Er staat ook op hoe hoe u grofvuil kunt aanmelden.

Geheugensteentje

Regelmatig wordt huisvuil en grofvuil in stadsdeel Centrum op een verkeerde manier aangeboden. Hierdoor neemt het ongedierte toe en zien de straten er niet schoon uit. Daarom herinneren wij u graag nogmaals aan de aanbiedtijden, door middel van een handige magneet. Deze kunt u bijvoorbeeld op uw koelkast plakken.

Geen wijzigingen

Belangrijk om te weten is dat er niets is gewijzigd. In elk gebied in stadsdeel Centrum zijn de ophaaldagen en ophaaltijden enkele jaren geleden bepaald en te vinden in de Afvalwijzer. Wat wél veranderd is, is dat wij nu extra handhaven op huisvuil dat verkeerd wordt aangeboden. Met name huisvuil dat de avond vóór de ophaaldag buiten wordt gezet. Daarom herinneren wij bewoners graag nog eens aan de ophaaldagen die gelden per buurt.

Containers voor restafval

We zijn andere oplossingen voor het aanbieden van huisvuil aan het onderzoeken, denk hierbij bijvoorbeeld aan bovengrondse containers op verschillende locaties. Hierover ontvangt u bericht. Voor het postcodegebied 1018 bespreken wij hoe we ondergrondse vuilcontainers voor restafval kunnen plaatsen. De komende weken bespreken we hoe we dit gaan realiseren. Ook hierover ontvangt u later informatie.

Meer informatie

De koelkastmagneet is één van de maatregelen om de stad schoner te krijgen. Wilt u weten wat wij verder allemaal doen om de stad schoon te houden? Kijk op www.amsterdam.nl/afval/schone-binnenstad/ of de raadpleeg de Afvalwijzer. Andere vragen? Neem dan contact op met 14 020.