AMSTERDAM - De Stadspas krijgt per 1 december een tegoed waarmee ouders voor hun kinderen in verschillende winkelketens spullen kunnen kopen. Tot dit jaar kregen kinderen met een stadspas een baby-, boeken- of kledingbon. Die worden nu vervangen door het kindtegoed voor kinderen tot en met 14 jaar. Het kindtegoed past bij de ambitie van het college om Amsterdammers met weinig geld beter toegang te geven tot gemeentelijke regelingen.


Wethouder Marjolein Moorman (Armoede): “De Stadspas is al jaren een vriend van Amsterdammers die wel iets extra’s kunnen gebruiken, ik ben daarom heel blij dat de pas steeds breder inzetbaar wordt”.

Het kindtegoed
Het kindtegoed kan worden gebruikt voor kleding, schoolspullen, en bepaalde verzorgingsartikelen, zoals deodorant en tandpasta. Stadspashouders die recht hebben op het kindtegoed hoeven het niet aan te vragen, maar krijgen het als zij aan de voorwaarden voldoen automatisch op de pas van het kind gestort. De Stadspashouders met een tegoed kunnen binnenstappen bij een van de ongeveer 90 aangesloten winkelvestigingen en artikelen direct met hun stadspas afrekenen.

De Stadspas
Van oudsher is de Stadspas een pas die het mogelijk maakt voor Amsterdammers met weinig geld om met flinke korting toegang te krijgen tot Artis, een museum, of een rondvaart. Het aanbod is de laatste jaren sterk uitgebreid. Zo kunnen pashouders tegenwoordig ook met korting sporten, voordelig gezonde groente- en fruitpakketten kopen, kosteloos een ID-kaart afhalen, de vrijwillige ouderbijdrage voor de basisschool voldoen en vanaf 1 december dus ook bepaalde artikelen kopen bij verschillende winkelketens in de stad.