AMSTERDAM - Vandaag ontving speeltuinvereniging De Waag ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de Jubileumpenning van Amsterdam. Alexander Scholtes, voorzitter dagelijks bestuur Centrum, reikte de onderscheiding uit tijdens de jubileumviering.


Speeltuinvereniging De Waag werd in augustus 1922 opgericht en had haar eerste clubgebouw in de Bloedstraat. De vereniging bestaat uit het bestuur en een grote groep vrijwilligers die samen verschillende activiteiten organiseren.

Zo worden er creatieve workshops voor kinderen georganiseerd, is er een speciale vakantieprogrammering voor kinderen, zijn er wekelijks sportlessen voor volwassenen en wordt er elke woensdagmiddag een lunch bereid waar jong en oud samen eet. Daarnaast worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd rondom feestdagen, zoals eieren zoeken met Pasen en een bezoek van Sinterklaas aan de speeltuin.

De speeltuinvereniging zorgt ervoor dat de speeltuin meer is dan een speelplek voor kinderen; het is een speciale plek in de wijk die de bewoners van de buurt samenbrengt.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.