AMSTERDAM - Vandaag, 14 september 2022, heeft sociëteit De Kring wegens het 100-jarig bestaan de Jubileumpenning van Amsterdam ontvangen uit handen van burgemeester Femke Halsema.


Sinds 1922 is de Kring een levendige sociëteit waar wetenschappers, kunstenaars en anderen uit de culturele sector elkaar treffen. Sinds haar oprichting heeft de Kring een belangrijke rol gespeeld in cultureel Amsterdam. Voor leden is De Kring een huiskamer, een café, een club én een restaurant. Vooral de feesten van De Kring hebben van oudsher een grote aantrekkingskracht op schrijvers, dichters, schilders, beeldend kunstenaars, wetenschappers, acteurs en musici.

Naast een ontmoetingsplek is De Kring ook een culturele plek met zo'n vierhonderd evenementen per jaar. De kunstcommissie organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen met werk van opkomende of al succesvolle kunstenaars. Met Club Up biedt De Kring ook al jaren een podium voor startende makers in de nachtcultuur.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 of 25 jaar daarboven) bestaan.