AMSTERDAM - Vandaag ontving Cappella Amsterdam ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan de Jubileumpenning van Amsterdam. Burgemeester Halsema reikte de onderscheiding uit voorafgaand aan het jubileumconcert van het koor in de Beurs van Berlage.


Cappella Amsterdam is een van de weinige professionele kamerkoren in Nederland. Het koor geeft jaarlijks ongeveer zestig concerten, in Amsterdam, de rest van Nederland en in het buitenland. Het repertoire van Cappella Amsterdam bestrijkt zeven eeuwen is zeer divers: van de middeleeuwse tot de meest complexe hedendaagse koormuziek.

Het koor werkt samen met andere orkesten en treedt regelmatig op bij radio, tv en op Amsterdamse podia, zoals het Muziekgebouw aan het IJ en het Concertgebouw. Ook is Cappella actief in verschillende stadsdelen, bijvoorbeeld met educatieprojecten op basisscholen, en coacht zij diverse (jeugd)koren.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.