AMSTERDAM - Op woensdagavond 20 december heeft Café Scheltema de jubileumpenning van Amsterdam ontvangen ter ere van het 110-jarig bestaan. Loco-burgemeester Eric van der Burg reikte de onderscheiding uit.

Het café staat al sinds de beginjaren bekend als een verzamelplek en ontmoetingsplaats voor journalisten. Vooral in de jaren ’60 toen veel kranten in de directe omgeving van het café gevestigd waren stond de Nieuwezijds Voorburgwal bekend als de Fleet Street van Amsterdam.

Café-restaurant Scheltema opende op 28 april 1908 haar deuren aan de Nieuwezijds Voorburgwal 242. De jubileumpenning wordt vandaag uitgereikt met een speciale reden. Café Scheltema viert komend voorjaar haar 110-jarig jubileum, maar vandaag op 20 december 2017 runt de familie De Lange het horeca-etablissement exact 50 jaar.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.