AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 19 januari, heeft Jan Heeringa de Amsterdamspeld uitgereikt gekregen door locoburgemeester Laurens Ivens. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor ouderen in de Rivierenbuurt.  

Ruim 15 jaar geleden ontdekte de heer Heeringa dat er veel eenzame ouderen in de Rivierenbuurt woonden. Sindsdien organiseert hij wekelijks een koffie- en spelletjesmiddag voor deze groep mensen die graag contact met anderen wil. Wegens het succes ontstond al snel een wachtlijst. Door de activiteiten die de heer Heeringa organiseert zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en gaan mensen bijvoorbeeld samen op vakantie.

De heer Heeringa heeft per 1 januari 2017 zijn taken neergelegd. De Buurt en Speeltuin Vereniging Amsterdam-Zuid heeft besloten de activiteiten van de heer Heeringa, de wekelijkse middag en alles wat daarbij komt kijken, voort te zetten.

Amsterdamspeld Voor de Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. De speld wordt ook toegewezen aan personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.