AMSTERDAM - Op de derde verdieping van de ambtswoning aan de Herengracht woont burgemeester Van der Laan. Maar het is niet alleen het huis van de burgemeester. Er zijn ook regelmatig vergaderingen, recepties en diners. De ambtswoning is op woensdag 19 juli precies 90 jaar in gebruik. Heeft u er al eens binnen gekeken?

Al eeuwenlang is Herengracht 502 een grachtenpand waarin gewoond en gewerkt wordt. Sinds 1927 is het pand de ambtswoning van de burgemeester. Daarvoor woonden er verschillende families, die het pand aanpasten aan hun eigen smaak en wensen.

Bijzondere gasten

Sinds de ingebruikname van de ambtswoning in 1927 zijn er heel wat interessante gasten op bezoek geweest. Zo kwam Eleanor Roosevelt vlak na de oorlog op bezoek bij toenmalig burgemeester d’Ailly. Buitenlandse regeringsleiders die een staatsbezoek aan Nederland brengen, worden traditiegetrouw door de burgemeester van de hoofdstad ontvangen in de ambtswoning.

Neem een kijkje

Heeft u de ambtswoning altijd al graag van binnen willen zien? Ga dan op virtuele tour en bekijk onder andere de prachtige tuin, balzaal en eetzaal. Surf ook naar www.amsterdam.nl/ambtswoning voor meer informatie over de geschiedenis en het gebruik van het pand.