AMSTERDAM - Amsterdam wordt steeds internationaler. Er komen steeds meer internationale bedrijven, internationals en expats naar de stad. Ook de vraag naar internationaal onderwijs neemt toe. 

De Amsterdam International Community School (AICS), de enige publieke internationale school in Amsterdam, biedt basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en beroepsonderwijs. Kinderen van internationals en expats gaan hier naartoe. Met de groei van expats groeit de school zo sterk dat het huidige tijdelijke schoolgebouw aan de Prinses Irenestraat te klein is geworden. Daarom gaat de school verhuizen naar een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Arent Janszoon Ernststraat 1079- 1187 in Buitenveldert. De nieuwe school heeft straks 1400 leerlingen.

Planning

De aanbesteding voor het nieuwe schoolgebouw loopt. Naar verwachting wordt in 2017 het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, start de sloop begin 2018 en de nieuwbouw eind 2018. In 2021 wordt dan het gebouw opgeleverd en in gebruik genomen door de school.

Een bibliotheek en café

De school draagt ook bij aan het verbinden van leerlingen, medewerkers en ouders met de buurt. Faciliteiten zoals een aula, een café en een bibliotheek zijn openbaar. Leerlingen doen vrijwilligerswerk in de buurt, zoals ouderen helpen met boodschappen.

Conferentie

Als gemeente vinden we het belangrijk om onze jongeren in het onderwijs voor te bereiden op het leven en werken in een internationale omgeving. Daarom werken we samen met de scholen aan internationalisering van het onderwijs. Op woensdag 1 februari is er een conferentie waar gesproken wordt over de mogelijkheden van internationalisering en hoe je dat praktisch invult in de klas.