AMSTERDAM - Op woensdag 15 februari 2017 staat het plan Sprong over het IJ op de agenda van de vergadering van de bestuurscommissie Noord. Wilt u uw mening geven over het plan, dan bent u van harte welkom. U kunt uw mening geven door in te spreken. De vergadering start om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadsdeelkantoor Noord, Buikslotermeerplein 2000. Wilt u inspreken, dan kunt u zich tot 24 uur voor aanvang van de vergadering aanmelden.

Het wordt alsmaar drukker op en rond het IJ. Steeds meer reizigers uit Amsterdam en daarbuiten nemen dagelijks de pont. Met het plan ‘Sprong over het IJ’ wil Amsterdam de IJ-oeververbindingen structureel verbeteren. Een combinatie van 5 maatregelen moet zorgen dat meer mensen, te voet of op de fiets, snel en gemakkelijk naar de overkant van het IJ kunnen.

Geef uw mening over de plannen

De gemeente Amsterdam hoort graag wat u van het plan Sprong over het IJ vindt. De inspraakperiode voor het plan loopt van 23 januari tot en met 6 maart 2017. Er zijn verschillende manieren om vóór 7 maart uw mening te geven.

Inspreken bij de bestuurscommissie Noord

Op woensdag 15 februari 2017 bespreekt de bestuurscommissie Noord het plan Sprong over het IJ. Wilt u uw mening geven over het plan, dan kunt u dat doen tijdens de vergadering. Het is dan wel nodig dat u zich tot 24 uur voor aanvang van de vergadering aanmeldt. De vergadering start om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadsdeelkantoor Noord, Buikslotermeerplein 2000.

Aanmelden kan door te mailen naar bestuursondersteuning.sdn@amsterdam.nl of te bellen met telefoonnummer 020 25 29 924. Geef uw naam door en het onderwerp waarover u wilt inspreken.

Wat gebeurt er met de reacties

De reacties neemt het gemeentebestuur mee in de definitieve besluitvorming over Sprong over het IJ in mei 2017.

Na de fase van informatie, inspraak en overleg gaat het 'Definitief Voorkeursbesluit Sprong over het IJ' voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Daarna kunnen de eerste voorbereidingen om de nieuwe ij-oeververbindingen te realiseren van start gaan.

Meer informatie of vragen

Kijk op Amsterdam.nl/sprongoverhetij, download de Publieksbrochure (PDF, 8.8 MB) en informatiekaart. Of haal de brochure en informatiekaart op bij VVV, OBA en stadskantoren. Bellen kan met 14 020, of stuur een e-mail naar sprongoverhetij@amsterdam.nl.

Aanmelden voor nieuwsbrief Sprong over het IJ

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het plan Sprong over het IJ, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Sprong over het IJ.