AMSTERDAM - Woont of bent u ondernemer in De Baarsjes? En wilt u weten wat er in het nieuwe bestemmingsplan van De Baarsjes komt te staan? Kom dan naar een van de drie inloopavonden bij u in de buurt.

Tijdens de inloopavonden wordt het voorontwerpbestemmingsplan gepresenteerd en de procedure toegelicht:

  • Postjesbuurt: donderdag 20 april in Buurthuis De Tulp, Postjeskade 200
  • Jan Maijenbuurt en Mercatorbuurt: dinsdag 2 mei in Buurthuis de Tagrijn, Balboastraat 18
  • Does-, Tromp- en Geuzenbuurt en Chassébuurt: donderdag 11 mei in Buurthuis Chassé, Chasséstraat 91.

Alle drie de inloopavonden starten om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. Om 19.15 uur is er een plenaire presentatie en een toelichting op het bestemmingsplan.

Balans
De Baarsjes is populair, het wordt steeds drukker en het straatbeeld verandert snel. Om een goede balans in de buurt te bewaren wordt gebruik gemaakt van een bestemmingsplan. Dat is een document waarin onder andere staat waar gebouwd mag worden en waar plaats is voor winkels, horeca of woningen.

Wijzigingen ten opzichte van vorig bestemmingsplan
Dit jaar wordt het bestemmingsplan van De Baarsjes geactualiseerd. Grote veranderingen zullen er niet zijn. Veel ligt namelijk al vast. Het nieuwe bestemmingsplan ziet er op hoofdlijnen dan ook hetzelfde uit als het huidige bestemmingsplan. Wel maakt het nieuwe bestemmingsplan mogelijk om onder voorwaarden op het dak aan de achterzijde uit te bouwen. Ook mag volgens het nieuwe bestemmingsplan bijvoorbeeld een kapper of plantenwinkel in een winkelstraat ook koffie schenken (ondersteunende vormen van horeca) en mogen nieuwe winkels niet groter zijn dan 350 m2.

Kijk voor informatie op www.amsterdam.nl/baarsjes.