AMSTERDAM - Vandaag, 11 mei 2022, zijn Emilie van Karnebeek, Clara Houben-van Karnebeek en Job van Woensel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangen de koninklijke onderscheiding vanwege hun inzet voor de totstandkoming van het Jeroen Pit Huis, een transitiehuis voor ernstig chronisch zieke en zwaar gehandicapte kinderen en hun naasten. Van Karnebeek, Houben-van Karnebeek en Van Woensel ontvingen de onderscheiding op de dag van de opening van het Huis uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim.


Het drietal zet zich al jaren in voor de Stichting Het Jeroen Pit Huis. Na het voortijdig overlijden van haar echtgenoot Jeroen Pit, kwam Emilie van Karnebeek met het idee voor een zogenaamd transitiehuis voor ernstig chronisch zieke en zwaar gehandicapte kinderen. Kinderarts Clara Houben-van Karnebeek stelde belangeloos haar kennis en kunde ter beschikking, en kinder IC-arts Job van Woensel vormde de brug tussen ziekenhuis en het Jeroen Pit Huis in oprichting.

Het Jeroen Pit Huis is een samenwerking tussen de Stichting VanKarnebeek4kids, het Amsterdam UMC en het Leger des Heils Goodwill Centre Amsterdam.

Vanwege hun inzet en toewijding aan ernstig chronisch zieke en zwaar gehandicapte kinderen en hun naasten zijn Van Karnebeek, Houben-van Karnebeek en Van Woensel genoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.