AMSTERDAM - Graag nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst over het nieuwe bestuurlijk stelsel in 2018. Meebeslissen over de stad? Dat kan!

Elke Amsterdammer kan meedoen

Met haar beroemde Wallen, de grachtengordel, twee uitgaanspleinen, het Anne Frank Huis, Artis en vele andere bekende locaties is Centrum een zeer populair stadsdeel bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Eén van de onderwerpen waar we ons als stadsdeel hard voor maken is het leefbaar houden van het gebied voor de mensen die er wonen en werken. Heeft u als betrokken bewoner ideeën over onderwerpen als de knelpunten met het parkeren van fietsen in de binnenstad, het groener maken van een straat of buurt, de herinrichting van een locatie als het Waterlooplein of de komst van een speeltuin in de Jordaan? Dan ligt er een kans voor u. Elke Amsterdammer kan meedoen en zichzelf verkiesbaar stellen voor een plek in de stadsdeelcommissie. U hoeft geen lid te zijn van een politieke partij om verkozen te worden.

Op 21 maart 2018 kiezen de bewoners van Amsterdam een nieuw bestuur voor de stad. Bewoners kiezen een kandidaat voor de gemeenteraad van Amsterdam én een kandidaat voor de stadsdeelcommissie. Als u verkozen wordt maakt u vier jaar lang deel uit van de stadsdeelcommissie. Op die manier bepaalt u wat belangrijk is.

Informatiebijeenkomst maandag 27 november

Tijdens de bijeenkomst krijgt u meer informatie over het nieuwe stelsel, hoe u zich kandidaat stelt en hoe het proces tijdens en na de verkiezingen er uitziet.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst in stadsdeel Centrum via www.amsterdam.nl/nieuwbestuurlijkstelsel. Tijdens het aanmelden kunt u vragen en opmerkingen indienen die mogelijk tijdens de bijeenkomst behandeld worden.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen en opmerkingen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar bestuurlijkstelsel@amsterdam.nl. Bekijk www.amsterdam.nl/nieuwbestuurlijkstelsel voor meer informatie.