AMSTERDAM - Op woensdag 12 juli bent u van harte welkom op de informatieavond ‘Straattaal’ van Dock Jongerenwerk en stadsdeel Noord in de openbare bibliotheek in de Molenwijk

De gemeente werkt op verschillende manieren aan het voorkomen, verminderen en oplossen van problemen met jongeren. Een van die manieren is door bewoners te helpen op een effectieve manier met jongeren in gesprek te gaan.

Uitnodiging informatieavond

Wat doet u als jongeren ’s avonds staan te chillen op het plein in uw buurt en lawaai maken. Of u ziet zwerfafval op hangplekken. Loopt u liever een blokje om als u een groep jongeren ziet staan. Of spreekt u de groep aan. En hoe doe je dat dan om een grote mond te voorkomen.

Op de informatieavond ‘Straattaal’ wisselen we kennis uit over hoe jongeren hun gedrag beleven en hoe u dat ervaart. We geven u handvatten over wat u beter wel of niet kunt doen bij verschillende overlastsituaties. Jongeren spelen die situaties na. U krijgt tips en trucs en leert wat u beter kunt doen of laten als u met jongeren in gesprek wilt gaan.

Waar en wanneer

  • Woensdag 12 juli 2017 van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
  • Locatie: OBA Molenwijk, Molenwijk 21, 1035 EG Amsterdam

U bent van harte welkom! Koffie en thee staan voor u klaar.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden hoeft niet maar de organisatie stelt het wel op prijs. Mail naar: veiligheid@noord.amsterdam.nl. Ook voor meer informatie of vragen.

Aanpak overlast

De gemeente werkt aan het voorkomen en verminderen van (jeugd)overlast. Dat doen we op twee manieren. Door repressieve maatregelen, bijvoorbeeld door het inzetten van cameratoezicht, preventief fouilleren of meer blauw op straat.

Door een preventieve aanpak. Samen met bewoners  en jongeren werken we aan verbeteren van overlastsituaties door elkaar aan te spreken. Met als positief resultaat: geen overlast meer! Uit de praktijk blijkt dat deze aanpak het meest effectief is.