AMSTERDAM - Op donderdag 5 oktober is burgemeester Van der Laan overleden. In dit artikel leest u de aanvullende informatie.

Laatste update op maandag 9 oktober om 15.00 uur.

Afscheid van burgemeester Van der Laan in het Concertgebouw

Op vrijdag 13 oktober is er voor iedereen gelegenheid om afscheid te nemen van burgemeester Van der Laan. In het Concertgebouw kunt u langs de kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Dit kan tussen 10.00 en 20.00 uur. Ook kunt u een condoleance achterlaten.

Op zaterdag 14 oktober is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden. Deze vindt ook plaats in het Concertgebouw. De herdenkingsbijeenkomst en de begrafenis vinden plaats in besloten kring.

Condoleances

Vanaf maandag kan het condoleanceregister worden ondertekend op het stadhuis of bij één van de Stadsloketten van de gemeente Amsterdam. De Stadsloketten zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Ook kunt u een condoleance achterlaten bij het Stadsarchief (geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur) en het informatiecentrum Amsterdam Zuidas, Strawinskylaan 59 (geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Op de website van de gemeente Amsterdam is een plek ingericht waar u online uw condoleance kunt achterlaten.

Online condoleanceregister

U kunt tot en met de dag van de begrafenis uw medeleven betuigen. Na de begrafenis worden deze condoleances overhandigd aan de familie van burgemeester Van der Laan.

Bloemen leggen

Bij de ambtswoning is een plek ingericht waar u bloemen kunt achterlaten. Ook kunt u bloemen leggen bij het stadhuis. Dit kan bij het Spinozabeeld aan de Zwanenburgwal. Als u via de post bloemen wilt sturen dan kunt u die adresseren aan de gemeente Amsterdam. Meer informatie over de adresgegevens. De gemeente zorgt ervoor dat de bloemen bij de ambtswoning of het Spinozabeeld worden gelegd.

Vlaggen halfstok

De gemeente Amsterdam hangt tot en met de begrafenis van burgemeester Van der Laan de vlaggen op de gemeentelijke gebouwen halfstok. Met uitzondering van zondag, dan wordt niet gevlagd. U mag de (Amsterdamse) vlag ook halfstok hangen.

Evenementen en festiviteiten

Evenementen en festiviteiten van de gemeente Amsterdam die plaatsvinden tussen nu en de dag van de begrafenis, worden geannuleerd.

De gemeente Amsterdam last geen evenementen en festiviteiten van andere organisaties af. Wel wordt aan de organisatoren gevraagd om waar dit passend is, piëteit te tonen. Het kan dus zijn dat de organisator besluit om het programma van een evenement aan te passen of ingetogener plaats te laten vinden.

Organisatoren die willen overleggen over het aanpassen van een evenement of festiviteit, kunnen contact opnemen met het stedelijk evenementenbureau. Hiervoor kunt u bellen met 14020 of een e-mail sturen naar evenementenbureau@amsterdam.nl.

Rouwboeketten

Wanneer u een rouwboeket wilt aanleveren, kunt u contact opnemen met Wilko Eijkelkamp van het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta via 055-5274277 of tbu@monuta.nl. Monuta zorgt voor de coördinatie van de rouwboeketten. Uiteraard kunt u zelf een keuze maken bij welke bloemist u het boeket bestelt.

Gemeenteraad

Op maandag 9 oktober hield de gemeenteraad van Amsterdam een bijzondere raadsvergadering in verband met het overlijden van burgemeester Van der Laan. U kunt de bijeenkomst terugkijken via amsterdam.raadsinformatie.nl.