AMSTERDAM - Politie en handhavers hebben in het Paasweekend in de regio Amsterdam-Amstelland 212 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de Corona-maatregelen houden. Daarnaast is een veelvoud aan waarschuwingen uitgedeeld. De maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en de situatie in ziekenhuizen en verpleeghuizen beheersbaar te houden.

De meeste mensen hebben zich ook in de regio Amsterdam-Amstelland goed aan de regels gehouden. In het Paasweekend zijn in totaal 212 boetes uitgedeeld. Op plekken waar al veel gewaarschuwd was, is sneller over gegaan tot het opleggen van een sanctie.

Burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Femke Halsema vroeg mensen nadrukkelijk dit Paasweekend thuis te blijven. Even naar buiten in de eigen buurt mag maar de oproep om drukke plekken te vermijden en altijd 1,5 meter afstand te houden, blijft - uiteraard ook nu nog - staan. Ook urenlange picknicks in de parken zijn niet de bedoeling. Dit om de parken beschikbaar te houden voor het ommetje in de buurt voor mensen zonder balkon, tuin of dakterras.

Normaal drukke plekken, zoals parken, pleinen en markten, zijn dit weekend extra in de gaten gehouden met camera’s en door politie en handhavers. De meeste inwoners van de regio hielden zich – net als in het hele land- overigens goed aan de strenge regels. Na een waarschuwing van handhavers of politie luisteren mensen meestal alsnog.

Zie www.amsterdam.nl/coronavirus of www.rivm.nl/coronavirus voor meer informatie.