AMSTERDAM - Een van de mooiste vastgoedprojecten van Rochdale wordt gerealiseerd in de IJsselmeerstraat (Amsterdam-Noord). Met een feestelijk ontbijt voor alle betrokkenen werd de start van de bouw gevierd. Het ranke gebouw (ontwerp: Wouter van Alebeek van WE Architecten) is sluitstuk van het Entreegebied naar de Waterlandpleinbuurt. Het gebouw is ongeveer 30 meter hoog en gaat 40 sociale huurwoningen en 20 middeldure huurwoningen tellen. De woningen zijn beoogd voor één- en tweepersoonshuishoudens en variëren in grootte van 43 tot 60 m². Het gebouw is zo ontworpen dat niet het hele bouwkavel wordt gebruikt. Zo blijft er plek over voor een groen parkje waar de hele buurt gebruik van kan maken.

In het Entreegebied, gelegen tussen IJsselmeerstraat en Randmeersingel, bouwden zelfbouwers op 55 kavels al een of meer huizen. De bouw van deze woningen werd in 2020 afgerond.

Waterlandpleinbuurt

In de Waterlandpleinbuurt (voorheen Nieuwendam-Noord) werkt de gemeente samen met woningcorporaties Stadgenoot, Ymere en Rochdale om de kwaliteit van woningen en woonomgeving te verbeteren. Er zijn al ongeveer 1.200 woningen gesloopt en 1.100 woningen opgeknapt. Er komen 1.900 nieuwe woningen bij. Bewoners denken en doen mee met de veranderingen van de Waterlandpleinbuurt.

Ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet werd geopend na een kort interview met enkele sleutelfiguren van het project:

  • Mike Coffeng, Commercieel directeur van Bouwbedrijf

    De Nijs

  • Sandra Thesing, Directeur Gebiedsontwikkeling Gemeente Amsterdam

  • Wouter van Alebeek, Partner WE Architecten

  • Eric Nagengast, Directeur Vastgoed Rochdale

Meer informatie:

https://www.rochdale.nl/ijsselmeerstraat#/